Hulp bij maatberekening

Het ontwerpen van kussens is geen lastige taak, mits u weet hoe te beginnen. De eerste stap is het bepalen welke kussens het beste staan op uw bank of loungeset. De ontwerpen op Onlinemaatkussens zijn in vrijwel alle mogelijke stoffen en kleuren te bestellen, wat enorm veel keuzevrijheid geeft. De truc zit hem in het zo nauwkeurig mogelijk opmeten van de maten. Hier helpen we u graag mee op weg!

 

Naast het bepalen van de look & feel, moet een kussen natuurlijk vooral lekker zitten. Om uzelf een juiste zithouding aan te meten is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:

 
 • Een normale zithoogte bedraagt ongeveer 48cm, inclusief kussen. Wanneer u kussens opmeet voor een loungebank zou u hier eventueel iets onder kunnen blijven. Om zeker te zijn van een comfortabele zithouding kunt u het beste een vergelijking maken met uw favoriete stoel of bank.

 • Om voldoende comfort te garanderen raden wij aan om een minimale dikte aan te houden van 10cm.

 • Plofkussens in de rug zijn een comfortabele toevoeging, maar zorg wel dat de bank voldoende diep is. Houd hiervoor een diepte aan van minimaal 70cm.

 

Vragen over een gezonde zithouding? Bel ons op +31(0)40 218 3018 voor hulp of advies!

 

Tips bij het opmeten van strakke zit/rugkussens

Onlinemaatkussens produceert alle zitkussens in eigen huis, waardoor een korte levertijd en een goede service gegarandeerd zijn. Zitkussens krijgen hun strakke vorm omdat ze gevuld zijn met een blok polyether of koudschuim. Hierdoor is het kussen precies op maat en heeft het een perfecte pasvorm!

 
 • Wanneer u een kussen nodig heeft wat langer is dan 300cm, raden we aan deze op te delen in gelijke delen.  

 • Bij het bepalen van de hoogte van een rugkussen dient u rekening te houden met de dikte van het zitkussen wat er onder ligt.

 

Vragen over het opmeten van uw kussens of loungeset? Bel ons op +31(0)40 218 3018 voor hulp of advies!

 

Tips bij het opmeten van plofkussens

Het plofkussen geeft net wat extra sfeer, is comfortabel en heerlijk om in weg te zakken. Anders dan bij de strakke kussens, is een plofkussen gevuld met een vulling van polyether en koudschuim vlokken. Deze kunnen zowel als rug- of zitkussen dienen. Onlinemaatkussens biedt de keuze uit verschillende modellen, kleuren en stoffen, zodat u uw kussen helemaal naar eigen smaak kunt samenstellen. Start hier met het kiezen van uw gewenste model!

 
 • Om inzakken te voorkomen adviseren wij de kussens niet langer dan 120cm te maken. Wanneer u een langere bank heeft kunt u kussens het beste opdelen in gelijke stukken.

 • Uw rugkussen kan beter iets te groot zijn dan iets te klein. Meet de hoogte dus gerust wat ruimer, zodat deze iets boven de leuning uitsteekt.

 • Let bij het opmeten van de hoogte wel op dat u rekening houdt met de dikte van het zitkussen.

 

Vragen over de verschillende modellen of vullingen? Bel ons op +31(0)40 218 3018 voor hulp of advies!

 

Tips bij het opmeten van schuine kussens

Een schuin strak rugkussen past perfect op alle mogelijke rug- en armleuningen. U kunt eenvoudig de maten invoeren, aangepast op uw zitmeubel en uw gewenste zithouding. Onlinemaatkussens gebruikt kwalitatief hoogwaardige materialen, wat garant staat voor een lange levensduur van de maatkussens, zowel indoor als outdoor. Start hier met de keuze van uw kussen en het ingeven van de maten!

 
 • Wanneer de kussens langer zijn dan 300cm, is het aan te raden ze op te delen in gelijke stukken.

 • Wanneer de kussens in de hoek tegen elkaar aan komen te liggen, dient u bij het kortste kussen ook de dikte van het andere rugkussen in mindering te brengen.

 • Let bij het opmeten van de hoogte ook op dat u rekening houdt met de dikte van het zitkussen.

 

Vragen over het opmeten van de  schuine kussens? Bel ons op +31(0)40 218 3018 voor hulp of advies!

 

Tips bij het opmeten van trapezium kussens

Met een trapezium kussen kunt u alle kanten op, maar dient u goed op te letten bij het opnemen van de maten. Onlinemaatkussens gebruikt kwalitatief hoogwaardige materialen, wat garant staat voor een lange levensduur van de maatkussens, zowel indoor als outdoor. Start hier met het samenstellen van uw perfecte model!

 
 • Wanneer de kussens langer zijn dan 300cm, is het aan te raden ze op te delen in gelijke stukken.

 • Bij het opmeten van trapezium kussens dient u twee keer een breedtemaat op te geven.

 • Let bij het opmeten van de hoogte ook op dat u rekening houdt met de dikte van het zitkussen.

 

Vragen over het opmeten van trapezium kussens? Bel ons op +31(0)40 218 3018 voor hulp of advies!

 

Tips bij het opmeten van ronde/ovale kussens

Ronde/ovale kussens zijn ideaal voor op een poef of stoelzittingen. Ook deze kussens kunnen door de ruime keuze in stofsoort en materiaal zowel binnen als buiten worden gebruikt, zonder dat er verkleuring of slijtage optreedt. Start hier met het kiezen van uw favoriete stijl!

 

 • Voor een rond kussen dient u enkel de diameter op te nemen, vul hiervoor twee keer dezelfde maat in bij breedte en diepte.

 • Bij een ovaal kussen geeft u zowel de kortste en de langste diameter op.

 

Vragen over het opmeten van de kussens? Bel ons op 0032-484383810 voor hulp of advies!

 

Tips bij het opmeten van halfronde kussens

Halfronde kussens worden met name gebruikt voor stoelzittingen. Ook deze kussens kunnen door de ruime keuze in stofsoort en materiaal zowel binnen als buiten worden gebruikt, zonder dat er verkleuring of slijtage optreedt. Start hier met het kiezen van uw favoriete stijl!

 

 • Voor een halfrond kussen dient u een dubbele dieptemaat in te vullen, zodat het duidelijk is vanuit welk punt de afronding begint.

 

Vragen over het opmeten van halfronde kussens? Bel ons op +31(0)40 218 3018 voor hulp of advies!

 

Tips bij het opmeten van een hockerkussen

Het hockerkussen is door zijn strakke vorm perfect op maat en verkrijgbaar in een recht of rond model. Uw kussen wordt afgewerkt met een duurzame bies, ook hierin heeft u veel keuzemogelijkheid. Onlinemaatkussens produceert alle maatkussens in eigen huis, waardoor uw loungeset één geheel wordt. Start hier met uw keuze voor het model van uw hockerkussen!

 

 • Voor een rond kussen dient u enkel de diameter op te nemen, vul hiervoor twee keer dezelfde maat in bij breedte en diepte.

 • Bij een ovaal kussen geeft u zowel de kortste en de langste diameter op.

 

Vragen over het opmeten van uw hockerkussen? Bel ons op +31(0)40 218 3018 voor hulp of advies!